latinica  ћирилица
20/05/2016 |  17:51 | Аутор: СРНА

Малешевић позвао грађане да увеличају манифестацију "Ноћ музеја"

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић упутио је честитку свим музејима у Републици Српској поводом манифестације "Ноћ музеја", која се обиљежава 21. маја, те позвао грађане Српске да посјете музеје и увеличају ову манифестацију.
Дане Малешевић - Фото: СРНА
Дане МалешевићФото: СРНА

Малешевић, поводом обиљежавања манифестације "Ноћ музеја", свим музејима и музејским радницима упућује искрене честитке и жели им много успјеха у програмима којима обиљежавају ову манифестацију.

"Музејске установе у Републици Српској и ове године су се придружиле европској породици музеја, па ће у истој ноћи послати исту поруку - да сачувамо културно и умјетничко благо, да га његујемо брижно како доликује оставштини, која је друго име за идентитет једног народа", наводи се у честитки.

Учешћем у овако значајној манифестацији међународног карактера, како је истакао Малешевић, музеји у Републици Српској потврђују властити квалитет и важност праћења актуелних трендова у европској музејској заједници, саопштено је из ресорног министарства.

"Увјерен сам да ће богатством и разноврсношћу програма, уз забаву и умјетничку креативност у којој учествују и ученици, музеји у Републици Српској привући публику свих генерација и подсјетити их на улогу музеја која се темељи на очувању културне баштине једног народа", рекао је Малешевић.