latinica  ћирилица
20/05/2016 |  18:03 | Аутор: СРНА

Вулин: Србија није ни тражила, ни изазвала ратове

Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је данас да Србија ратове које је водила није ни тражила, нити изазвала.
Александар Вулин - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВулинФото: ТАНЈУГ

"У ратовима које смо водили, ратовима изазваним и доведеним без наше воље од много моћнијих и силнијих, показали смо да нам је стало до нашег народа, колико и до било ког другог човека", рекао је Вулин.

Вулин је на манифестацији "Балкански скок пријатељства", одржаној на аеродрому Лисичји Јарак, поручио да је Србија поносна на своје борце.

Владика пакрачко-славонски Јован Ћулибрк, који је активни падобранац, пренио је благослов учесника Светог архијерејског сабора Српске православне цркве, и поручио да се ничим, осим свештеничким и монашким чином, не поноси више као црвеном беретком 63. Падобранске бригаде Војске Србије.

"Балкански скок пријатељства" одржава се од 1994. године и настао је сарадњом грчке уније резервних падобранаца и тадашње 63. падобранске бригаде Војске СР Југославије.

Ове године манифестација је окупила 130 падобранаца из Србије, БиХ, Француске, Белгије, Русије, Њемачке, Грчке, Израела, Мађарске, Бугарске, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Македоније.

У оквиру манифестације, данас су први пут падобраном скочили министар рада Александар Вулин и 83-годишња Јованка Остојић, мајка Горана Остојића - војника погинулог на Кошарама.

Они су скочили у тандему са инструктором 63. падобранске бригаде из авиона "цесна-182", са 3.000 метара висине.

Манифестацију организују Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде "Архистратиг" и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Мининстарства одбране, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Падобранског клуба "Феникс".