latinica  ћирилица
20/05/2016 |  19:01 ⇒ 19:02 | Аутор: РТРС

Туча Албанаца и Енглеза у лондонском затвору (ВИДЕО)

Током затворске вежбе у затвору Вандсворт, у Лондону, дошло је до сукоба албанских и енглеских затвореника. Туча је снимљена сигурносним камерама.
Затвор - Фото: илустрација
ЗатворФото: илустрација

Није утврђено колико затвореника је учествовало у тучи, али се види да је једна група била у већини. На крају видео-снимка види се да је та група напала једног затвореника који је остао непомичан. Чувари су касније потврдили да је преживио напад.
Видео-снимак је доспио у јавност недјељу дана након што је дрога у тај затвор унесена дроном.

Вандсворт, затвор у коме су боравили Чарлс Бронсон и Рони Креј, је затвор категорије Б, и који је до недавно био на добром гласу. Тренутно у њему има 1.600 затвореника, а тензије су почеле да расту прошле године.

До сада, око стотину затвореника се убило због бруталности у ћелијама.

У документарцу Би-Би-Сија, који је приказан у сриједу, 18. маја, први пут је приказана права ситуација у затвору. Екипа британске телевизије боравила је седам дана у ћелијама затвора.

Документарац се зове "У затвору Вандсворт: Дрога и тензија, интервјуи затвореника и чувара". Приказани су инсерти на којима се види да затвореници пуше канабис док их стражари гледају са балкона.

Затвореници су у интервјуима говорили како је лако доћи до дроге у затвору, укључујући и хероин.

Спомиње се и да је корупција у затвору на високом нивоу. Наводи се да затвореници чуварима дају новац у замјену за телефоне и дрогу.

Извор: РТС, Дејли мејл