latinica  ћирилица
20/05/2016 |  19:11 ⇒ 20:55 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Биће реконструисан Фонд здравства (ВИДЕО)

Фонд здравственог осигурања мора да буде реструктурисан, и то у оквиру реорганизације цјелокупног сектора здравства, изјавила је премијерка Жељка Цвијановић.
Фонд здравственог осигурања Републике Српске - Фото: РТРС
Фонд здравственог осигурања Републике СрпскеФото: РТРС

Поједине мјере које морају бити спроведене наведене су у Економској политици, каже премијерка, и додаје да рјешавањем ових проблема, Влада у континуитету обезбјеђује унапређење услова пацијентима и здравственим радницима, што потврђује изградња и санација здравствених обеката.

Она је подсјетила да је отворено Јужно крило Универзитетског клиничког центра Српске у Бањалуци, док је у току изградња сјеверног крила ове установе, те реконструкција централног медицинског блока у вриједности 84 милиона евра.

"Улазимо и у изградњу Болнице и Усточном Сарајеву у вриједности 50 милиона КМ, док је завршена Болница у Бијељини са 70 милиона КМ, Болница у Невесињу 12,5 милиона КМ", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, нема дома здравља који није био под интервенцијом Владе Републике Српске у смислу да нису обезбијеђена одређена средства за реконструкцију, санацију или изградњу неких нових домова здравља, те сеоских амбуланти.

Цвијановићева је додала да је данас неупоредиво већи број дијагностичких метода у односу на неке методе раније, као и број пацијената који се данас третирају у Српској, а који је раније третиран у иностранству.

Она је подсјетила да је Народна скупштина Републике Српске јуче усвојила сет закона за борбу против сиве економије, истичући да очекује велике резултате од тих закона.