latinica  ћирилица
21/05/2016 |  14:53 | Аутор: СРНА

Сутра сунчано и још топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити сунчано и још топлије вријеме са малом облачношћу и дневном температуром од 22 до 28 степени Целзијусових.
Фоча: Зеленгора - сунчано вријеме - Фото: СРНА
Фоча: Зеленгора - сунчано вријемеФото: СРНА

Током јутра магла је могућа понегдје око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У Федералном хидрометеоролошком заводу наводе да ће дувати слаб вјетар источног и сјевероисточног смјера, крајем дана у скретању на југо.

У понедјељак, 23. маја, преовладаваће сунчано и још топлије вријеме. Касније поподне и увече очекују се пљускови повремено у западним и сјеверним предјелима, а у ноћи ће киша и пљускови постепено јачати. Највиша дневна температура од 24 до 30 степени Целзијусових.

У уторак, 24. маја, биће претежно облачно вријеме са кишом која ће се ширити од запада и југа ка осталим крајевима. На југу и западу биће услова за јаче пљускове, уз појачан и јак вјетар, а понегдје може бити и града. Дневна температура од 12 до 19, на сјевероистоку до 22 степена Целзијусова.

У сриједу ће ујутро и прије подне бити претежно облачно, уз слабу кишу мјестимично, а током дана и поподне очекује се постепено смањење облачности, најприје на сјеверозападу. Према вечери и током ноћи разведравање. Највиша дневна температура од 16 до 22 степена Целзијусова.

Температура ваздуха данас у 14.00 часова: Бјелашница пет, Чемерно девет, Горажде 11, Соколац 16, Иван-седло и Невесиње 17, Вишеград 18, Ливно 19, Сарајево и Сребреница 20, Билећа 21, Добој, Градачац и Тузла 22, Бихаћ и Требиње 23, Бањалука 24, Бијељина 25, те Мостар и Неум 26 степени Целзијусових.