latinica  ћирилица
21/05/2016 |  15:49 | Аутор: СРНА

Радовановић поново предсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце

На Изборној скупштини Удружења родитеља са четворо и више дјеце Републике Српске за предсједника је поново изабран Јован Радовановић, који је поручио свим политичарима у Српској да повећање наталитета мора бити национално питање број један у Републици Српској.
Изборна скупштина Удружења родитеља са четворо и више дјеце - Фото: СРНА
Изборна скупштина Удружења родитеља са четворо и више дјецеФото: СРНА

Радовановић очекује да ће до краја године у парламенту Републике Српске бити усвојен нови Закон о дјечијој заштити.

Он је рекао да ће приоритет у раду Удружења бити остваривање права на дјечији додатак минимум по 100 КМ по дјетету, националне пензије за мајке са четворо и више дјеце, стамбено збрињавање ових породица.

"Мислим да све треба дати у интересу дјеце и породице, али се бојим да ће за коју годину бити касно јер ћемо имати средства, али нећемо имати коме да их дамо јер биолошки нестајемо", рекао је Радовановић новинарима, након Изборне скупштине Удружења.

Предсједник Удружења родитеља са четворо и више дјеце из Мркоњић Града Миљка Антић рекла је новинарима да је републичко Удружење које је водио Јован Радовановић постигло циљ добијање статуса удружења од јавног интереса.

На Изборној скупштини Удружења, која је данас одржана у Бањалуци, усвојен је извјештај о раду предсједника Удружења у прошлогодишњем четворогодишњем мандату.