latinica  ћирилица
21/05/2016 |  16:55 ⇒ 22/05/2016 | 15:03 | Аутор: СРНА

Цвијановићева: Јака Српска - гарант будућности

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Зворнику да се морају градити и јачати институције Српске јер је Српска гарант будућности.
Жељка Цвијановић, предсједница Владе Републике Српске - Фото: РТРС
Жељка Цвијановић, предсједница Владе Републике СрпскеФото: РТРС

"Морамо разумјети да је, без обзира да ли се налазимо на некој од позиција на било ком нивоу, наш циљ само један, а то је јака Република Српска. Она је гарант не само наших живота, већ и будућности", истакла је Цвијановићева на свечаној академији, поводом 21. маја - Дана града Зворника.

Она је нагласила да је Република Српска амбијент у коме свако може да оствари своја права и жеље, али исто тако и Република Српска тражи да свако има утврђене обавезе.

"Будућност значи да хоћемо да организујемо породицу, да хоћемо да живимо несметано, да хоћемо да нам се школују дјеца, да за нашу дјецу отварамо радна мјеста, да имамо боље и јаче институције које ће бити на услузи грађанима. То је оно што треба да нас држи заједно", рекла је Цвијановићева.

Подсјећајући да је више од три године предсједник Владе Републике Српске и да је претходно вршила министарску позицију, Цвијановићева је нагласила да се са страхопоштовањем односи према Републици Српској и њеном институционалном животу.

"Нема доброг посла ако немате свијест о томе да нешто волите и поштујете до те мјере да се плашите да ли ће сваки ваш корак бити исправан", нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да воли да користи термин "изазов", који су наметнули странци, и додала да се Република Српска суочава са великим изазовима, али да то суочавање са проблемима, политичким и економским, показује и неку жилавост.

"Захваљујем свим привредницима који су свих ових година економске кризе успијевали да организују пословне активности, обезбиједе људима плате, извршавају своје обавезе, иако то није нимало лако", истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је нагласила да су привредници били упорни у својим пословним активностима и да су се када је требало обраћали Влади Републике Српске, која је интервенисала и помагала да се одржи привредни живот, а то значи и цјелокупан живот Републике Српске.