latinica  ћирилица
21/05/2016 |  18:04 ⇒ 19:18 | Аутор: СРНА

"Кандидатура Радивојевића - бошњачка подвала"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да кандидатура Деснице Радивојевића за начелника општине Сребреница на предстојећим локалним изборима представља бошњачку подвалу.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"И прошли пут су нашли Србина који је био у функцији бошњачких интереса. Очигледно је да на исти начин покушавају да онемогуће побједу српског кандидата", рекао је Додик за "Глас Српске".

Додик је додао да је сигуран да им то овај пут неће успјети.

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је кандидатура Деснице Радивојевића за начелника општине Сребреница стари трик из сарајевске кухиње којим се настоји разбити српско гласачко тијело, али да нема препрека да начелник буде заједнички кандидат српских странака.

Цвијановићева је навела је кандидатура Радивојевића већ виђен рецепт и формула којом се настоји разбити српско гласачко тијело.

"Мислим да је то стари трик који смо имали прилику да видимо из сарајевске кухиње, што није ништа ново", изјавила је Цвијановићева новинарима у Зворнику.

Она је навела да ће коалициони договор који су српске странке постигле у Сребреници получити резултате и да ћемо "имати начелника који ће радити у интересу свих грађана, као што је то случај у Зворнику".

"Ми то очекујемо и у Сребреници, која заслужује добру и реалну власт и нема никакве препреке да у Сребреници Србин буде начелник", каже Цвијановићева.

Српске странке раније су се договориле да заједнички кандидат за начелника сребреничке општине буде Младен Грујичић.

Десница Радивојевић, бивши замјеник премијера Федерације БиХ и функционер СДА који је сада близак СДП-у, предао је јуче кандидатуру за начелника Сребренице.

На хитно заказаном састанку лидера српских странака из Сребренице јуче је осуђена кандидатура Деснице Радивојевића и оцијењено да он није српски кандидат.