latinica  ћирилица
21/05/2016 |  18:06 | Аутор: СРНА

Стевановић: Зворник жели да буде регионални центар

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић изјавио је данас да Зворник жели бити регионални, политички, привредни и културни центар источног дијела Републике Српске, као модеран европски град отворених врата и великог срца.
Зоран Стевановић - Фото: СРНА
Зоран СтевановићФото: СРНА

Он је на свечаној академији поводом Дана града најавио да ће градска управа у наредном периоду настојати да врати институције у Зворник, прије свега центра јавне безбједности, као и свих оних које му припадају на основу статуса града.

Стевановић је истакао да данашњем обиљежавању Дана града посебну, свечану ноту даје чињеница да је Зворник крајем прошле године добио статус града.

"Тиме је Зворник и формално добио статус који му је одувијек припадао, јер као природни и формални центар регије Бирач и град који има дугу и богату историју и који данас слави 606-ти рођендан, заслужује да има тај статус", рекао је Стевановић на свечаној академији, којој је присуствовала и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Истичући да је кратко вријеме да наброји све што је урађено на подручју града претходних година, Стевановић је поменуо само неке од реализованх пројеката - реконструкција градских улица, изградња водовода за сјеверни дио града, изградња регионалне депоније, довршетак објекта за породице погинулих бораца и ратне војне инвалиде и друго.

"Податак на који сам посебно поносан је да је у школске објекте од 2008. до 2015. године на подручју града уложено 4,5 милиона КМ, од чега је Влада Републике Српске уложила 2,9 милиона КМ, град Зворник 1,1 милион КМ и УНДП 550.000 КМ", рекао је Стевановић.

Стевановић је истакао да се на проблему запошљавања континуирано ради и да се улажу напори да се омогући запошљавање што већег броја лица на подручју града.

"Посебан допринос развоју Зворника дају и људи које данас, као и сваке године, награђујемо и одајемо им признања", рекао је Стевановић и додао да је ово дан када град својим суграђанима и пријатељима даје до знања да цијени њихов труд и напор за укупан развој Зворника.

Стевановић је захвалио свим установама, спортским клубовима и друштвима који квалитетом свог рада надилазе величину самог града, као и предузетницима који чувају постојећа радна мјеста и отварају нова.

Он је посебно захвалио Влади Републике Српске за подршку коју пружа Зворнику, народним посланицима који представљају овај град у парламенту Српске, као и одборницима у Скупштини града и свим сарадницима.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је градоначелнику и грађанима Зворника честитку поводом Дана града у којој је изразио искрене жеље за успјех у даљем раду, развоју и напретку.

"Град Зворник је примјер развоја локалне заједнице која има друштвени, привредни и административни потенцијал и која се континуирно унапређује као инфраструктурни и привредни амбијент за привлачење страних инвестиција", наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Честитку поводом Дана града Стевановићу и грађанима Зворника упутио је и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.