latinica  ћирилица
21/05/2016 |  18:51 ⇒ 21:04 | Аутор: РТРС

Ђокић најавио кривичну пријаву против Велимира Јукића (ВИДЕО)

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић рекао је да је на сједници Владе Републике Српске затражио да буде поднесена кривична пријава против директор Агенције за статистку БиХ Велимира Јукића.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Разлог за кривичну пријаву је злоупотреба положаја директора Агенције за статистку БиХ Велимира Јукића, који је без сагласности Републичког завода за статистику и договора унутар Централног пописног бироа потписао одлуку о јединственом програму обраде података пописа становништва

Ђокић истиче да је ријеч о грубом удару на интерес Републике Српске и на идентитет и интегритет српског народа у БиХ. Таква ситуација, увјерен је Ђокић, мора ујединити српске странке. 

"Господин Јукић није имао ниједан аргумент да поступи онако како је поступио - самоиницијативно и зато сам јуче на сједници Владе иницирао да се против њега покрене кривични поступак и поднесе кривична пријава због злоупотребе положаја. Надам се да ће се то и десити, јер нико нема право бити тако груб и самовољан и наноси немјерљиву штету једном стратешком друштвеном процесу какав је попис становништва", каже Ђокић.