latinica  ћирилица
22/05/2016 |  10:48 | Аутор: СРНА

СМ сутра о нацрту закона о пружању бесплатне правне помоћи

Савјет министара БиХ требало би да сутра разматра Нацрт закона о пружању бесплатне правне помоћи.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Из Савјета министара БиХ саопштено је да је на дневном реду сједнице и Нацрт основа за покретање поступка за закључивање Споразума између Србије и БиХ за ИПА два Програм прекограничне сарадње "Србија-БиХ" од 2014. до 2020. године.

Пред министрима ће се наћи и нацрт одуке о ратификацији Споразума о финансирању програма активности прекограничне сарадње БиХ и Црне Горе за 2014. годину између БиХ и ЕУ, коју представља Европска комисија.

Биће ријечи и о информацији о активностима Министарства безбједности БиХ у прихвату држављана БиХ који се враћају из Њемачке у БиХ на основу европског хитног путног листа за повратак.

Савјет министара БиХ размотриће и информацију о изради прилога институција БиХ за извјештај о БиХ за 2016. годину и извјештај о провођењу мјера из Акционог плана за реализацију приоритета из Извјештаја о БиХ за 2015. годину.

На дневном реду је и информација о стању у области надзора над тржиштем непрехрамбених производа у БиХ у 2015. години.

Пред министрима ће се наћи и заакључци Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ поводом расправе о извјештају БХРТ-а о реализацији планских докумената за 2015. годину, финансијском плану и плановима програма БХР 1 и БХТ 1 за 2016. годину и извјештају о обављеној ревизији финансијског пословања БХРТ-а за 2015. годину.