latinica  ћирилица
22/05/2016 |  11:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Стефановић: Не видим озбиљне аргументе за коалицију са СПС

Потпредсједник Главног одбора СНС Небојша Стефановић увјерен је да је апсолутна већина чланова Председништа те странке против уласка социјалиста у владу Србије.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

"То није жеља да СНС има неко министарско мјесто више или више учешћа у власти, већ реакција на понашање људи из руководства СПС-а у претходном периоду", рекао је Стефановић.

Иако су, тврди, Дачић и "неки други" потуно сигурни да ће их Вучић позвати у сљедећу владу, Стефановић сматра да то није извјесно.

Подсјећа да ће у петак бити сједница Предсједништва СНС, а у суботу и Скупштина странке.

"Сачекаћемо да видимо шта ће бити Вучићев приједлог. У сваком случају очекујем да чујем озбиљне аргументе, а данас их не видим, од свакога ко буде предлагао коалицију са СПС", навео је Стефановић.

Према његовим ријечима, кад год је било тешко и када су се доносиле одлуке које не доносе политичке поене, социјалисти су ћутали и нису се оглашавали када је била нека криза, већ су пуштали да терет сами носе Александар Вучић и СНС.

Додаје да "посебно поглавље" у односима напредњака и социјалиста представљају и чести нескривени напади на Вучића, политику коју представља, али и странку.

"Од сталне кукњаве да су маргинализовани, преко самосажаљења и отвореног супротстављања реформским одлукама, па до скандирања "Вучићу педеру", изгледа да нису успјели да примјете да им је исти тај Вучић пружио руку и онда када нису били потребни ни за какву већину, баш као ни данас и да су добили много више утицаја и власти него што представља подршка коју су добили на изборима", рекао је Стефановић.

Стефановић додаје да је боље да влада траје колико год да траје, а да у њој сви буду јединствени, него да имамо владу у којој ће неки партнери гледати искључиво сопствени интерес и чекати друге околности да промјене страну.