latinica  ћирилица
22/05/2016 |  14:11 ⇒ 20:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Муслин: Јединство је кључна ријеч за репрезентацију

Нови селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин поручио је данас да је националном тиму у квалификацијама за Мундијал у Русију најпотребније јединство.
Славољуб Муслин                                             (Фото:twitter) -
Славољуб Муслин (Фото:twitter)

"Хвала предсједнику и руководству Фудбалског савеза што су ми дали повјерење. Ово гледам као част, али и велику обавезу и на тај начин требало би да размишљају и играчи. Убијеђен сам да можемо да се пласирамо у Русију, да је другачије не бих ни прихватио позив. У овом тренутку прва ријеч која ми пада на памет је јединство, као што је виђено приликом избора новог предсједника ФСС", рекао је Муслин на званичној промоцији у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Претходно, Муслин и предсједник Славиша Кокеза потписали су уговор до краја квалификација, који ће аутоматски бити продужен уколико се избори пласман на Мундијал у Русију.

"Добили смо селектора који има велику репутацију и прије свега огроман ауторитет. ФСС и тим који водим даће све од себе да селектору обезбејди јединстевну подршку. Желимо да вратимо култ репрезентације и пласирамо се на Мундијал", рекао је Кокеза.

Муслин је потом представио свој стеручни штаб, у којем су Сергеј Гуренко, Младен Крстајић, Зоран Филиповић, Радиша Илић и Марко Стојановић.

"Очекује нас велики рад јер се нисмо пласирали на три узастопна велика такмичења. Рећи ћу играчима да су они 50 одсто кривци за неуспјехе, док преосталих 50 одсто иде на друге опколности. Али, осјетио сам у разговору са њима да имају велику жељу да играју за Србију", истакао је Муслин и додао да ће остати при ставу да странци нису потребни репрезентацији.

Муслин ће на клупи Србије дебитовати у сриједу у Ужицу, у пријатељском мечу против Кипра, шест дана касније на програму је меч са Израелом у Новом Саду, а најјача провјера биће меч против Русије 5. јуна у Монте Карлу.