latinica  ћирилица
22/05/2016 |  16:23 ⇒ 16:32 | Аутор: СРНА

Прњавор: Одржано такмичење у риболову за основце

Мушка екипа Основне школе "Никола Тесла" из Прњавора и женска екипа ОШ "Свети Сава" из Смртића побједници су такмичења у риболову за основце у дисциплини лов удицом на пловак, које је данас одржано на језеру Дренова код Прњавора.
Прњавор - Мали риболовци - Фото: СРНА
Прњавор - Мали риболовциФото: СРНА

У појединачаној конкуренцији побједници стазе су Јован Живковић и Дајана Ђурић.

Организатор такмичења било је Спортско риболовно друштво "Укрински цвијет" из Прњавора.

Предсједник Управог одбора овог друштва Петар Јанковић каже да је одзив у такмичарском дијелу био изузетно добар.

"Учествовале су школске екипе из Прњавора, Смртића, Кулаша и Вијачана. Ипак, овај пут у првом плану била нам је посјета дјеце са посебним потребама из Удружења `Невен`", рекао је Јанковић.

Он је изразио очекивање да ће овај вид такмичења већ идуће године бити знатно побољшан.

Горан Лепир, отац двоје дјеце са посебним потребама, истакао је да позив који су добили од прњаворских риболоваца да присуствују данашњем такмичењу, значи много за дјецу и родитеље.

"Част нам је да се неко сјетио и позвао дјецу да се друже. Сви су се лијепо провели и сигурно би требало више оваквих догађаја да се дјеца са посебним потребама што више социјализују", каже Лепир.

Данашњем такмичењу на језеру у Дренови присуствовала је и начелник општинског Одјељења за инспекцијске послове Душка Копустењски која је "Укринском цвијету" честитала на доброј организацији такмичења и указаној прилици за дружење коју су пружили корисницима Дневног центра за смјештај дјеце са посебним потребама "Невен" из Прњавора.

"Лијепо је што су на једном мјесту окупили велики број младих људи, те уприличили дружење и уживање у природи на нашем лијепом језеру, развијајући такмичарски дух. Ко је био вјештији побиједио је, али у принципу сви су побједници чим су учествовали на овако лијепом такмичењу", нагласила је Копустењски.