latinica  ћирилица
23/05/2016 |  08:55 | Аутор: РТС

Тужилац најављује потјерницу за Маровићем?

Црногорски специјални тужилац за борбу против организованог крминала и корупције Миливоје Катнић запријетио је да ће за Светозаром Маровићем бити расписана потјерница, ако се из Швајцарске не врати у Црну Гору.
Светозар Маровић - Фото: Глас Српске
Светозар МаровићФото: Глас Српске

Светозар Маровић - бивши високи државни званичник Црне Горе и Државне заједнице Србије и Црне Горе, 17. маја је пуштен из шестомјесечног притвора, а потом је отпутовао у Швајцарску, по незваничним сазнањима, на лијечење.

Маровић је раније осумњичен да је, као "шеф криминалне организације", Општини Будва причинио вишемилионску штету, у разним незаконитим пословима у вези са изградњом комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре.

Катнић је у интервјуу Телевизији Црне Горе рекао да је Маровић дужан да се одазове судском позиву у наставку поступка против њега, а ако то не учини, за њим ће бити расписана потјерница.

Специјални тужилац је потврдио да се Маровић нагодио с државним тужилаштвом да у затвору одлежи двије године и 10 мјесеци и да у хуманитарне сврхе уплати 50.000 евра.

Катнић је навео да се истрага води против 87 особа које су умијешане у будванске афере.

За незаконитости у Будви раније су оптужена и два градоначелника те општине - Рајко Куљача и Лазар Рађеновић, као и брат и син Светозара Маровића, Драган и Милош.

У вези са аферама у Будви, испитивана је и Маровићева ћерка Милена Маровић Богдановић.

Извор: РТС/Бета