latinica  ћирилица
23/05/2016 |  09:09 ⇒ 09:10 | Аутор: Агенције

Најновије анкете: Трамп и Хилари изједначени и непопуларни

Републиканац Доналд Трумп и Демократа Хилари Клинтон практично су изједначени, показале су анкете, из којих се сазнаје и да их већина не доживљава позитивно.
Хилари Клинтон (фото: Twitter/@TelegraphNews) -
Хилари Клинтон (фото: Twitter/@TelegraphNews)

У истраживању, које су наручили дневник "Вашингтон Пост" и мрежа "ABC", Трамп има незнатну предност у односу на Клинтонову - 46 према 44 одсто, док у оном обављеном за мрежу "ABC" и дневник "Вол Стрит Џорнал" Клинтон води 46:43.

Обе анкете, баш као и неке објављење раније ове недеље, показале су да Трамп напредује од када је почетком месеца постао очекивани председнички кандидат Републиканске странке.

Када је ријеч о анкети Поста, данашњи резултат је преокрет од 11 одсто у корист Трампа од марта, док је у анкети NBC-ја, Клинтон изгубила 8 одсто подршке у односу на април, пренио је Глас Америке.

У оба истраживања се такође истиче да бираче подједнако мотивише то колико им се неко свиђа и колико им се неко не свиђа. Скоро 60 одсто испитаника у анкети Поста и ABC-ја негативно посматрају оба кандидата, с тим да је мало више оних која Трампа виде на тај начин.

У анкети NBC-ја и Вол Стрит Џорнала, регистрованих бирача који имају негативно мишљење о Хилари Клинтон је 20 одсто више него оних који о њој имају позитивно мишљење.

Трамп је у том смислу још гори, јер је разлика у корист негативног мишљења о њему скоро 30 одсто.