latinica  ћирилица
23/05/2016 |  11:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Шаровић: Радикали неће у владу, тражили оставку предсједника

Функционер СРС Немања Шаровић изјавио је да радикали немају намјеру да улазе у владу Александра Вучића, да су на консултацијама о влади позвали предсједника Томислава Николића да поднесе оставку, након чега је он, како тврди, послије тридесетак секунди напустио консултације.
Немања Шаровић - Фото: ТАНЈУГ
Немања ШаровићФото: ТАНЈУГ

"Николић није имао стрпљења да чује шта делегација СРС има да му каже и већ након 30 секунди је устао и напустио консултације", рекао је Шаровић.

Шаровић је новинарима пренио да је Николићу рекао да СРС нема намјеру да улази у Вучићеву владу и позвао га да поднесе оставку јер је "уплетен у бројне афере, стекао је бројне некретнине, има лажну факултетску диплому, а супруга му има фондацију у згради Предсједништва".

Упитан да ли им је предсједник рекао зашто је напустио консултације, функционерка СРС Наташа Јовановић је рекла да су радикали инсистирали да изнесу све аргументе и да је за то требало да имају пола сата.

"Предсједник нам је рекао да је чуо став СРС да нећемо у владу", рекла је Јовановић.

Упитани зашто лидер радикала није дошао на консултације, Шариовић је рекао да је то био протоколаран сусрет, а да би сусрет НИколића и Шешеља требало да се одигра на другом мјесту и у друго вријеме у присуству новинара и јавности.