latinica  ћирилица
23/05/2016 |  13:35 ⇒ 14:01 | Аутор: Агенције

Ван Гал добио отказ

Ван Гал је у 8.30 часова по локалном времену стигао у тренинг центар Карингтон, гдје му се сат касније придружио Пол Гилрој, адвокат Удружења менаџера енглеских лига.
Луис ван Гал - Фото: AP
Луис ван ГалФото: AP

Оно што је било познато већ мјесецима је сада и званично - Луј ван Гал је добио отказ у Манчестер јунајтеду, који ће убрзо објавити да је Жозе Мурињо нови менаџер.

Да је рокада на помолу било је дефинитивно јасно јутрос.

Ван Гал је, наиме, у 8.30 часова по локалном времену стигао у тренинг центар Карингтон, гдје му се сат касније придружио Пол Гилрој, адвокат Удружења менаџера енглеских лига.

Исти човјек је прије двије године био на истом мјесту, када је договарао услове раскида сарадње Дејвида Мојеса са клубом са “Олд трафорда“.

Холанђанин је имао још годину уговора и вјероватно ће добити свих 6,4 милиона фунти, колико би му сљедовало да је остао на клупи.

Занимљиво је да енглески медији очекују да Јунајтед неће озваничити информацију о доласку Муриња до 14 часова по локалном (15 по нашем), јер се тада отвара берза у Њујорку, на којој се котирају његове акције.

"Мртим када видим да тренер добије отказ, то је најужаснија ствар на свијету. Али, ако стварно поставе Жозеа, биће то добар избор, јер он може да погура тим напријед. Надам се да ће довести неке младе играче, али он када доводи, онда доводи фудбалере највећег квалитета", рекао је за Би-Би-Си Реј Вилкинс, бивши енглески репрезентативац и некадашњи асистент Ђанлуке Вијалија, Луиз Фелипеа Сколарија и Карла Анћелотија у Челсију.