latinica  ћирилица
23/05/2016 |  13:37 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

Нова разрјешења у Градској управи Бијељине (ВИДЕО)

У Бијељини нове смјене и именовања руководилаца у Градској управи и јавним предузећима.
Скупштина града Бијељина - Фото: СРНА
Скупштина града БијељинаФото: СРНА

Градоначелник Мићо Мићић и одборници опозиције оспоравјаау скупштинске одлуке о којима ће, како тврде, коначну одлуку донијети суд. Смјене на руководећим мјестима су законите и не могу угрозити интересе грађана Бијељине, истиче предсједник скупштине града Драган Ђурђевић, подсјећајући да пет одлука које је донио градоначелник нису прошле на Уставном суду.

Смјене и именовања руководилаца у Градској управи, јавним предузећима и скупштинским комисијама биле су окосница дневног реда. За в.д. директора Аграрног фонда именован је Славиша Глигоревић, а у Семберским новинама Жељка Спремо. Именовани су и в.д. начелника Одјељења за инспекцијске послове и просторно планирање.

- Разријешили смо Ивана Стевића функције директора Аграрног фонда, а именовали Славишу Глигоревића за вршиоца дужности. Именовали смо и начелнике два одјељења. Ријеч је о смјени Миладина Ракића са позиције вршиоца дужности начелника Одјељења за просторно уређење, а именован је Милорад Деспотовић - рекао је Драган Ђурђевић, предсједник Скупштине града.

Умјесто Милорада Деспотовића, који је претходно поднио оставку, на мјесто начелника Одјељења за инспекцијске послове у Градској управи Бијељина, Скупштина града именовала је Огњена Ђуку.

Ристо Савић, одборник ДНС-а сматра да су одлуке донесене у инетресу грађана Бијељине.

Истовремено, у сусједној просторији, градоначелник Мићо Мићић је са одборницима опозиције одржао прес конференцију на којој су образложили зашто бојкотују и сједнице скупштине и све скупштинске одлуке.

- Не могу донијети одлуку о смјени замјеника градоначелника без моје сагласности. То је нелагална одлука и ја је нисам прихватио - рекао је Мићић.

Славиша Марковић, одборник ПДП-а, каже да је на прошлој сједници гласање било нелегално, те да је дошло до кршења пословника.

Са 16 одборника, једногласно, без расправе и без опозиције градска скупштина у Бијељини је осим смјена и именовања, донијела и Одлуку о оснивању јавне установе Градског позоришта "Семберија Бијељина".