latinica  ћирилица
23/05/2016 |  13:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Русија послије напада у Сирији прекида повлачење?

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је Русија забринута због низа теористичких напада на западу Сирије, а на питање да ли би Русија, након тих напада, могла да ревидира одлуку о смајењу снага у тој земљи, он је одбио да одговори.
Дмитриј Песков - Фото: Beta/AP
Дмитриј ПесковФото: Beta/AP

"Не могу да одговорим на то питање. Могу само да подсјетим да је предсједник (Владимир) Путин рекао да инфрастуктура нашег легитимног присуства у Сирији, на захтјев легитимних сиријских власти, подразумијева могућност веома флексибилног приступа бројчаној снази нашег контигента", рекао је Песков.

Он је оцијенио да низ данашњих теористичких напада у Сирији указује на фрагилност ситуације у региону, пренио је ТАС С.

Најмање 101 особа је погинула  у бомбашким нападима у два упоришта сиријског режима - градовима Џаблех и Тартусу, за које је одговорност преузела такозвана Исламска држава.

У нападу у Џаблеху је погинуло 53, а у Тартусу 48 људи, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права, са сједиштем у Лондону, пренијела је агенција АФП.

Директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман је истакао да су то "без сумње најсмртоноснији напади" на поменута два града још од избијања сукоба у Сирији у марту 2011. године.