latinica  ћирилица
23/05/2016 |  14:09 ⇒ 20:38 | Аутор: СРНА

СНСД Бијељина: Смјенама против злоупотреба

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић сматра да су неопходне хитне промјене, попут данашњих на сједници Скупштине града, и најавио наставак реконструкције у градској администрацији и јавним установама и предузећима.
Недељко Ћорић - Фото: СРНА
Недељко ЋорићФото: СРНА

"Став СНСД-а и странака наше коалиције јесте да су неопходне корјените промјене у начину на који се до сада управљало јавним предузећима и установама у надлежности града Бијељина. Стога смо одлучили да размотримо нове смјене директора и начелника одјељења", рекао је Ћорић.

Он наводи да је СНСД и коалиција окупљена око њега, као одговорни људи, озбиљно размишљала о сврсисходности таквог поступка.

"Наш циљ нису позиције ни функције. До избора је остало само неколико мјесеци и оптужбе политичких противника да нам је то циљ заиста су неозбиљне. Међутим, закључили смо да ће промјене, ипак, донијети два значајна резултата за грађане Бијељине", рекао је Ћорић.

Прво, наводи предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина, спријечиће се злоупотребе јавних предузећа и народног новца у политичке, предизборне сврхе.

"Ово ће омогућити фер и коректне изборе и грађанима дати прилику да се слободно и без притиска опредијеле за најбољу опцију", каже Ћорић.

Други, веома важан бенефит, каже он, јесте могућност да се прије избора добије јасан преглед стања у свим областима градске управе.

"Будући да вјерујемо у побједу коалиције, одмах након избора приступићемо рјешавању нагомиланих проблема грађана Бијељине. Приликом именовања нових руководилаца водићемо се принципом да то треба да буду професионални, образовани људи, са јасном визијом, који су посвећени најбољем интересу Бијељине и Семберије", нагласио је Ћорић.