latinica  ћирилица
23/05/2016 |  14:50 | Аутор: СРНА

У уторак облачно са пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно и нестабилно вријеме са пљусковима, а понегдје ће бити и обилнијих падавина.
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Ујутро ће у већини крајева падати киша, једино ће на југоистоку бити суво. Током дана очекује се мало свјежије вријеме са честом кишом и пљусковима са грмљавином.

Понегдје ће бити и јачих пљускова са локално обилнијим падавинама, а могућа је и појава града, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће умјерен западни, а поподне сјеверозападни вјетар.

Јутарња температура ваздуха од седам до 13, а највиша дневна од 15 до 21 степен Целзијусов. Температура ваздуха биће нижа у вишим предјелима.

Метеролози и за наредне дане најављују нестабилно вријеме са кишом у пљусковима.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава претежно сунчано вријеме.

Бијељина, Зворник и Добој данас су били најтоплији градови са 29 степени Целзијусових колико је измјерено у 14.00 часова. Само степен мање било је у Бањалуци, Приједору, Рудом и Зеници.

У Сребреници, Новом Граду, Српцу, Мостару, Тузли и Градачци измјерено је 17 степени, у Рибнику, Јајцу и Стоцу 26, у Требињу, Неуму, Фочи, Крупи на Уни, Сарајеву, Бугојну и Бихаћу 25, на Мраковици и у Мркоњић Граду 24, у Билећи и Дрвару 23, на Сокоцу 22, на Хан Пијеску, у Ливну и Дринићу 21, на Иван Седлу 20 степени.

У Калиновику, Гацку и Горажду у 14.00 часова било је 19 степени, на Чемерну 16, а на Бјелашници 10 степени Целзијусових.