latinica  ћирилица
23/05/2016 |  19:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Матић: Вјерујем у пласман Србије на СП

Српски фудбалски репрезентативац Немања Матић рекао је данас да вјерује у пласман на Свјетско првенство у Русију и захвалио бившем селектору Радовану Ћурчићу на свему што је урадио за национални тим.
Немања Матић - Фото: Novosti.rs
Немања МатићФото: Novosti.rs

"Прије свега желим да се захвалим бившем селектору Радовану Ћурчићу за све што је урадио за нас. Био је селектор у тешкој ситуацији, што сви знамо. Сјајан је човјек, одличан стручњак и желим му све најбоље. Сигуран сам да то мисле и сви остали играчи. Надам се да ћемо успјети да исправимо неке ствари из прошлости, да ћемо ићи само напријед и да ћемо се пласирати на Свјетско првенство. Биће тешко, ривали нису наивни, али нису ни бољи од нас", рекао је Матић за сајт ФСС.

Матић ће због повреде одиграти само прву од три припремне утакмице, против Кипра у Ужицу.

"Имали смо састанак са селектором, представио је своје сараднике, упознали смо се са његовим захтјевима, начином рада, шта тражи од нас, шта су циљеви. Пред нама је и први тренинг, а искрено једва чекам да поново заиграм у Ужицу, против Кипра, јер публика је изузетно пријатна"

Везиста Челсија је посебно истакао да га радује што је у репрезентацији све већи број младих играча.

"Радује ме та чињеница, добро је да осјете како је играти за репрезентацију. Желим им срећу, сигурно да су овдје сви с разлогом и нема сумње да су они будућност српског фудбала", закључио је Матић.

Репрезентативци Србије против Кипра играју у сриједу, шест дана касније ривал је Израел у Новом Саду и на крају меч са Русијом 5. јуна у Монте Карлу.