latinica  ћирилица
23/05/2016 |  21:48 | Аутор: СРНА

ПДП Добој: Обрен Петровић нема подршку за градоначелника

Градски одбор ПДП-а Добој саопштио је да је Тихомир Глигорић приједлог ове партије за заједничког кандидата за градоначелника Добоја испред тзв. Савеза за промјене, негирајући медијске наводе о наводној подршци Обрену Петровићу из СДС-а.
Обрен Петровић (фото:glas-regije.com) -
Обрен Петровић (фото:glas-regije.com)

Из Градског одбора ПДП Добој наводе да се у Савезу за промјене још воде преговори о кандидату за градоначелника Добоја, те да је њиховог члана Глигорића снажно подржао врх ПДП-а.

"Овај приједлог, који је снажно подржао врх ПДП-а, је предмет преговора унутар Савеза за промјене који још трају, што је такође потврда да Обрен Петровић и Градски одбор СДС Добој немају подршку Савеза за промјене за кандидатуру, како то тврде", наводи се у саопштењу.

Из ПДП-а негирају информацију да је у расподјели кандидатских мјеста за начелнике и градоначелнике унутар тзв. Савеза за промјене за наредне локалне изборе, Добој припао СДС-у, као и изјаву једног од руководилаца добојског СДС-а који тврди да Петровић има и подршку ПДП-а.

"Рок за пријаву кандидата за локалне изборе се приближава, а самим тим и преговори унутар Савеза за промјене, па ће ускоро много тога бити познато, о чему ће јавност правовремено бити обавијештена", наведено је у саопштењу.

У петак, 20. маја, на сједници Градског одбора СДС Добој, чланови свих 76 мјесних одбора једногласно су подржали да кандидат за градоначелника Добоја на предстојећим изборима буде актуелни градоначелник Обрен Петровић.

Радио-телевизије Добој наводи да је током сједнице потпредсједник СДС-а Борис Јеринић изјавио да је у оквиру тзв. Савеза за промјене договорено да мјесто кандидата за градоначелника у Добоју припадне СДС-у.