latinica  ћирилица
24/05/2016 |  11:11 ⇒ 11:19 | Аутор: СРНА

Бањалука: Бесплатна вожња возом за 180 ученика ОШ "Бранко Радичевић"

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и "Жељезнице Републике Српске" организовали су данас бесплатан превоз за 180 ученика бањалучке Основне школе "Бранко Радичевић" на једнодневни излет у Млинску Ријеку код Челинца.
Одлазак дјеце на излет - Фото: СРНА
Одлазак дјеце на излетФото: СРНА

Већина ученика се захваљујући овој акцији, организованој с циљем промоције жељезничког саобраћаја код дјеце, први пут возила возом.

Директор Основне школе "Бранко Радичевић" Дарија Мићић рекла је да се вожња возом за ученике ове школе организује већ трећу годину под мотом "Незаборавно путовање".

"Јако мали број ученика је икада путовао возом, а код њих влада велико узбуђење и радују се због вожње возом", рекла је Мићићева.

Директор Жељезничке станице Бањалука Сретко Тубак рекао је да кроз бањалучку станицу дневно пролази 16 путничких возова и око 300 путника.

"Воз није скуп, а комерцијална брзина је око 60-70 километара на час што је за наше прилике сасвим задовољавајућа брзина", рекао је Тубак, истичући да се у континуитету ради на реконструкцији пруге, али и модернизацији возова.

За ученике Основне школе "Бранко Радичевић", осим бесплатне вожње возом, данас је организовано и предавање о безбједности у саобраћају и предностима путовања жељезницама.