latinica  ћирилица
24/05/2016 |  19:42 | Аутор: РТС

Шабанаџовић: Звезда се може надати групној фази ЛШ

Некадашњи југословенски фудбалер Рефик Шабанаџовић рекао је да клуб за који је наступао, Црвена звезда има добар тим и да с правом може да се нада групној фази европског такмичења.
Црвена звезда - Фото: илустрација
Црвена звездаФото: илустрација

"Звезда је стварно направила добру екипу, погодила је и са странцима и са домаћим играчима и баш зато мислим да је ове године показала велики квалитет. Сигурно да је то велики изазов за њих пред Европу. Навијачи, претпостављам, са правом очекују да се избори барем Лига Европе. Можемо говорити и о Лиги шампиона, али ту треба имати пуно среће", рекао је Шабанаџовић приликом посјете Турниру пријатељства у Бијељини.

Шабанаџовић је четири сезоне провео у Црвеној звезди, са којом је 1991. године постао шампион Европе. Према његовим ријечима, у предстојећим квалификацијама за Лигу шампиона ће много тога зависити од жријеба.

"Жријеб игра највећу улогу код свих клубова са ових простора. Некада смо потцјењивали и Молдавију, да не кажем Азербејџан, а ту се улаже тако пуно новца. Ми знамо да је највећи проблем на простору бивше Југославије управо тај финансијски дио. Они много више улажу, али ми имамо ипак тај таленат од рођења. Ја се надам да ће успјети да се направи нешто добро у Европи", казао је Шабанаџовић.

Он је додао да му се појединачно много играча допада из редова црвено-бијелих, а посебно је истакао Марка Грујића, Александра Катаија и Уга Вијеиру. Такође, навео је да му је жао што његов други некадашњи клуб, Жељезничар из Сарајева није изборио пласман у Европу, али да се нада да ће наредне сезоне поново бити шампион БиХ.

Када је ријеч о међународном Турниру пријатељства, Шабанаџовић је рекао да је одушевљен и да тако нешто није видио, иако је играо "по цијелој Европи и у Америци".

"Ово је стварно фантастично", додао је он. Како је рекао, младим играчима учешће на таквом турниру много значи.

"Турнир пријатељства је једна добра одскочна даска за све учеснике јер овдје могу да покажу квалитет и направе прве велике кораке у каријери. Много је другачије када се такмиче са великим екипама као што су Динамо, Партизан, Звезда, Жељезничар. Свим лигама из држава бивше Југославије недостају јаке утакмице", рекао је овај бивши репрезентативац Југославије.

Шабанаџовић је истакао и то да је веома важно што турнир подржава Европска фудбалска унија (УЕФА) јер то занчи да је пројекат на правом путу и да ће сваке године бити све боље.