latinica  ћирилица
19/06/2016 |  00:08 ⇒ 00:11 | Аутор: БЕТА

Аустрији бод против Португала

Фудбалери Португала и Аустрије одиграли су у Паризу неријешено 0:0 у утакмици другог кола Групе Ф Европског превенства.
ЕУРО: Португал - Аустрија -
ЕУРО: Португал - Аустрија

Селекција Португала је, послије два кола, трећа на табели Групе Ф са два освојена бода, колико има и другопласирани Исланд, док је Аустрија посљедња са једним бодом. Прва на табели је Мађарска са четири бода.

Португал је од самог почетка утакмице био бољи тим на терену, константно је пријетио и стварао прилике, али изабраници Фернанда Сантоша нису успјели да затресу мрежу Аустријанаца.

Највише прилика на вечерашњој утакмици пропустио је Кристијано Ронално, а најбољу у 79. минуту када није искористио једанаестерац.

Роналдо је био близу гола у 22. минуту, али је био непрецизан са седам-осам метара, а потом је седам минута касније Нани погодио стативу.

То су биле двије најбоље шансе за Португал у првом полувремену, а за најбољу прилику Аустрије чекало се до почетка другог полувремена, односно до 46. минута. Стефан Илзанкер је одлично шутирао са 20 метара, али је Руи Патрисио парадом зауставио лопту.

На терену је, након тога, поново виђен исти сценарио као у првом полувремену пошто се углавном играло пред шеснаестерцем Аустрије.

Роналдо је за само 60 секунди два пута био у прилици да постигне гол, али је голман Аустије и код шута са двадесетак метара и код ударца главом изашао као побједник.

Мартин Хинтерегер је у 78. минуту оборио Роналда у казненом простору, а судија Никола Рицоли одмах је показао на бијелу тачку. Лопту је узео фудбалер Реал Мадрида, али је погодио само стативу.

Роналдо је у 85. минуту погодио мрежу Аустрије, али је тај гол поништен због офсајда.

Кристијано Роналдо је на овој утакмици постао фудбалер са највише наступа за репрезентацију Португала. Роналдо је стигао до бројке од 128 утакмица за национални тим и тако је престигао досадашњег рекордера, легендарног Луиса Фига.

Исланд и Мађарска су раније одиграли неријешено 1:1.

Португал у трећем колу игра против Мађарске, а Аустија против Исланда.