latinica  ћирилица
19/06/2016 |  12:53 | Аутор: СРНА

Приједор: Прослављена слава града и Цркве Свете Тројице

Ломљењем славског колача и славским ручком град Приједор и Црква Свете Тројице прославили су данас крсну славу Свету Тројицу - Духове.
Слава града Приједора - Фото: СРНА
Слава града ПриједораФото: СРНА

Градоначелник Марко Павић рекао је да је слава традиција и да жели да она буде настављена.

- Зна се да је на славу свако добродошао и да слава није везана за нацију, него за људе и зато су сви људи добре воље добродошли на славу - рекао је Павић новинарима у Приједору.

Он је навео да се и ова слава обиљежава у вријеме када је криза, али да град Приједор постиже добре резултате и да је слава само подстицај да се више ради и да се више покаже јединство и заједништво да би резултати у будућности били бољи.

- Ово је вријеме када образовање у једним школама престаје и дјеца се припремају за виши степен школовања и љето није само за одмор, љето је да се припремимо за бољи рад на јесен, за учење, за упис на студије, у средње школе. Надам да ће наши ученици, радници и наши запослени заиста и у овој години постићи резултате који ће бити на задовољство свих - каже Павић.

Обиљежавање Духова почело је синоћ концертом духовне музике хорова "Јединство" из Бањалуке и "Вила" из Приједора, те хора свештеника Бањалучке епархије, а настављено јутрос литургијом у Цркви Свете Тројице и полагањем вијенаца на Централно спомен-обиљежје "За крст часни", посвећено борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.

Славским свечаностима присуствује министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, представници јавног, политичког и привредног живота и сусједних локалних заједница.