latinica  ћирилица
19/06/2016 |  13:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Ер Србија увела линију за Санкт Петербург

Ер Србија, српска национална авио-компанија, обавила је први лет из Београда до Санкт Петербурга, своје друге дестинације у Русији.

Историјски лет ЈУ674 пошао је из Београда јуче у 17:00 и слетио на аеродром Пулково у Санкт Петербургу у 20:40, гдје је дочекан традиционалним поздравом "воденим луком" из ватрогасних топова.

Нови директни летови ће се обављати три пута недјељно авионом А319 који је конфигурисан у двије кабине, наводи се у сапштењу компаније.

Санкт Петербург је други град по величини у Русији и сматра се важним културним центром, богатог насљеђа у области умјетности и балета, са више од 200 музеја, од којих је најпознатији "Ермитаж".

Генерални директор Ер Србије Дане Кондић је овим поводом изјавио да радује успостављање путничког саобраћаја за Санкт Петербург, град који заузима кључну позицију на сјеверу Европе и у великој Русији.

- Уз неколико опција недјељно, погодна времена поласка и доласка и једноставне конекције преко Београда ка остатку Балкана и јужној Европи, очекујем да ће линија за Санкт Петербург постати веома популарна међу пословним путницима и туристима који су већ исказали велико интересовање - рекао је Кондић.

- Радујемо се што ћемо успоставити овај лет управо пред познати фестивал "Бијеле ноћи", током кога Санкт Петербург оживљавају балетске и оперске представе, као и извођења класичне музике, и са нестрпљењем желимо да дочекамо пословне путнике и туристе на нашем авиону А319 у мјесецима који долазе - додао је Кондић.

Поред директних летова ка Русији, Ер Србија је закључила споразум о код-шер сарадњи на летовима које обавља авио-компанија Аерофлот између Москве и Казања, Краснодара, Самаре, Сочија и Санкт Петербурга.

Санкт Петербург је четврта нова дестинација коју је Ер Србија увела ове недјеље, након што су 15. јуна уведени летови за Хамбург и Охрид, а 16. јуна за Кијев.

Слиједи дуго очекивано увођење летова између Београда и аеродрома ЈФК у Њујорку 23. јуна, чиме ће поново бити успостављена директна ваздушна веза између Србије и Сједињених Држава, која је прекинута 1992. године.