latinica  ћирилица
19/06/2016 |  19:14 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Приједор обиљежио крсну славу (ВИДЕО)

Град Приједор и црква Свете Тројице данас су обиљежили крсну славу.
Приједор обиљежио крсну славу - Фото: РТРС
Приједор обиљежио крсну славуФото: РТРС

Прослава је почела синоћ концертом духовне музике хорова "Јединство" из Бањалуке, "Вила" из Приједора, те хора свештеника Бањалучке епархије у храму Свете Тројице гдје је јутрос служена литургија.

Ломљењем славског колача и ручком, град Приједор и црква Свете Тројице прославили су крсну славу – Духове.

И у доба кризе, град на Сани иде ка напретку и може се похвалити добрим резултатима.

Марко Павић, градоначелник Приједора, истакао је да би слава требало да буде подстицај да се више ради, те покаже више јединства и заједништва да би резултати у будућности били бољи.

На славу града сви су добро дошли, нација и вјера нису битне, само добра воља, додао је Павић. Зато су и ове године обиљежавању присуствовали бројни представници политичког и друштвеног живота.

Архимандрит Партенијус, свештеник грчке цркве, нагласио је да воли Приједор, као и да већ годинама овдје долази, уз жељу да се пријатељство с Приједорчанима настави.

Министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да, као рођена Приједорчанка, с поносом  прати све оно што се ради у овом граду и да је увијек ту са својим суграђанима.

- Ово је, као и увијек, дивна прилика да, прије свега, будемо људи да се дружимо  нагласила је Решићева.

Поводом славе града, положен је вијенац на Централно спомен-обиљежје борцима Одбрамбено отаџбинског рата, "За крст часни".