latinica  ћирилица
19/06/2016 |  19:31 | Аутор: СРНА

Дукатфест вечерас у Градишци и Модричи

Плесни ансамбли интернационалног фестивала културе Дукатфест вечерас ће се из Бањалуке преселити у Градишку и Модричу, гдје ће представити своја умијећа.
Дукатфест - Фото: Screenshot
ДукатфестФото: Screenshot

Овај интернационални фестивал одржава се у Бањалуци од 17. до 22. јуна.

Директор Фестивала Наталија Тривић рекла је да ће на традиционалном концерту у Градишци наступити ансамбли из Турске, Индонезије и домаћин КУД "Коловит", док ће у Модрича бити наступити учесници из Шпаније, Индије и Летоније, а гостима на сцени придружиће се и чланови етно-групе "Вида" из Модриче.

- Посјетиоци ових традиционалних концерата имаће прилику да уживају у богатству и разноликости традиције свијета, а Бањалучанима ће се плесно-музичким перформансом представити ансамбл из Колумбије - додала је Тривићева.

Сви учесници фестивала имају позитивне утиске о Бањалуци и Републици Српској, навела је она, и додала, да су организатори веома задовољни програмима гостију са којима ће се представити на овом фестивалу.

Према њеним ријечима, на фестивалу, који је синоћ отворен у Бањалуци, учествује девет ансамбала, са око 250 учесника, из Индије, Летоније, Турске, Колумбије, Србије, Шпаније, Шри Ланке, Словачке, Индонезије и Републике Српске и БиХ.

Централна манифестација биће одржана сутра у Бањалуци, када ће се учесници такмичити за награде за најбољи перформанс, најбољи стил и аутентичност у извођењу.