latinica  ћирилица
19/06/2016 |  21:31 ⇒ 21:34 | Аутор: СРНА

Требиње- Љетна школа спорта окупила 1.100 спортиста

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић вечерас је у Требињу отворила Љетну школу спорта Републике Српске у којој ће учествовати око 1.100 спортиста из 18 спортских савеза.
Требиње - Отворена "Љетна школа спорта Републике Српске" - Фото: СРНА
Требиње - Отворена "Љетна школа спорта Републике Српске"Фото: СРНА

Један од основних циљева ове спортске манифестације је омасовљење спорта, а ресорно министарство подржава овакве пројекте којима се омладина мотивише да се у што већем броју укључи у спортске дисциплине, рекла је министарка.

Она је истакла одличну сарадњу са спортским савезима Републике Српске, са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем и градом Требињем, једним од организатора. Давидовићева је нагласила да Требиње својом инфраструктуром и теренима пружа одличне услове за тренирање и боравак, због чега се савези већ 15 пут одлучују да тренирају у овом граду.

Министарство породице Српске је ове године је у сарадњи са Министарством омладине и спорта Србије, на основу Меморандума о сарадњи у области спорта и омладинске политике, омогућило боравак за 50 младих спортиста, њихових тренера и спортских радника из Србије.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић захвалио је спортским савезима за указано повјерење и истакао да је Љетна школа спорта добра промоција јер ту бораве врхунски спортисти, олимпијски побједници и свјетски прваци.

Вучуревић је посјетио и да са подручја Херцеговине, односно Требиња, потичу спортске величине, које су се уврстили међу највеће свјетске звијезде попут браће Грбић, Дејана Бодироге, Предраг Даниловића и других.

Директор Јавне установе Требињеспорт Миодраг Мрдић рекао је да су репрезентативни спортски објекти спремни да приме све спортисте, а да је спремна и обновљена спортска дворана "Милош Мрдић".

Спортистима се обратио и промотер овогодишње Љетне школе спорта прослављени одбојкаш Васа Мијић, који је младима говорио о својим искустствима, а истакао је и да је изненађен масовношћу капма и одличном организацијом.

Љетна школа спорта трајаће до 21. августа, а првих седам дана боравиће 190 одбојкаша и њихови тренери.