latinica  ћирилица
19/06/2016 |  21:58 ⇒ 22:03 | Аутор: РТРС

Покрет Успјешна Српска; турнир и о пројектима инфраструктуре

У Горњем Црњелову код Бијељине, Покрет Успјешна Српска организовао је турнир у фудбалу на којем су учестовале 24 екипе из цијеле Семберије.
Покрет "Успјешна Српска" организовао турнир - Фото: РТРС
Покрет "Успјешна Српска" организовао турнирФото: РТРС

Према ријечима Златка Максимовића, кандидата Покрета Успјешна Српска за градоначелника Бијељине, циљ организовања турнира је, прије свега, дружење људи са тог подручја Семберије.

- Показало се као пун погодак и убудуће ћемо овако нешто организовати и у другим дијеловима Семебрије. Ово је прилика да се наши људи друже, а  турнир је био изузетно посјећен упркос лошем времену - рекао је Максимовић.

Он је навео да је, осим спортског дијела манифестације, разговарано о важним темама за овај дио Семберије, а то су будући инфраструктурни пројекти. Како је истакао Максимовић, "само јединствени можемо учинити кроз спорт и друге области да Семберија напредује". Изаразио је, након свега виђеног на овој манифестацији, увјерење у своју побједу за градоначелника Бијељине.

Покрет Успјешна Српска имао је двије екипе и обје су стигле до полуфинала турнира, на којем је прослављен и улазак ФК Слога Црњелово у Трећу фудбалску лигу РС. Максимовић је том приликом разговарао са Златком Крбањевићем, предсједником ФК Слога, о плановима значајнијег улагање у овај дио Семберије.

Крбањевић у Њемачкој живи од своје 12 године., а у Гармишпартенкирхену има клинику у којој запошљава око стотину радника, међу којим је велики број медицинских радника из ових крајева.

- Рођен сам у Црњелову, а посљедње три године сам се посветио Фудбалском клубу Слога у који улажем. И, ето, успјели смо сваке године да прођемо по један ранг такмичења. Надам се да је ово само почетак наших успјеха, не само у фудбалу, овдје у мом родном крају – рекао је Крбањевић.