latinica  ћирилица
20/06/2016 |  11:27 | Аутор: СРНА

Давидовић: У љетној школи спорта 1.500 спортиста

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је данас Срни да Министарство 15. годину за редом организује Љетну школу спорта Републике Српске у оквиру које ће укупно учествовати око 1.500 спортиста, из 18 спортских савеза Српске.
Јасмина Давидовић - Фото: СРНА
Јасмина ДавидовићФото: СРНА

Она је истакла да у Требињу, гдје је синоћ отворила ову школу, учествује око 1.100 спортиста, а изван Требиња своје активности реализоваће њих око 400.

"Уважавајући приједлоге појединих спортских савеза, њих 11, одлучили смо да и ове године неке спортове измјестимо из Требиња. Спортови као што су тенис одржаће се у Добоју, кошарка и фудбал у Дворовима код Бијељине, бициклизам на Јахорини, планинарство на Палама, атлетика на Сокоцу, куглање у Градишци, а кајак, кану и рафтинг, спортови ментално недовољно развијених лица, сједећа одбојка и ватерполо у Бањалуци", прецизирала је Давидовићева.

Према њеним ријечима, Министарство ће финансирати 780 перспективних спортиста, од чега 730 из Републике Српске и 50 спортиста из Србије - ватерполиста, тенисера, џудиста, стонотенисера и пливача.

"Посебно нас радује чињеница да су управо учесници Школе спорта Републике Српске, носиоци активности у репрезентацијама БиХ и Србије. За овогодишњу Школу спорта издвојено је око 190.000 КМ", додала је Давидовићева.

Долазак и смјештај учесника прве смјене у "Љетну школу спорта Републике Српске 2016" је 19. јуна, а одлазак посљедње смјене 21. августа. И ове године, у оквиру Школе спорта врше се стручна предавања за све учеснике о теми "Значај функционалне дијагностике у спорту".

Свим учесницима Школе спорта, ХЕТ на Требишњици обезбиједиле су 1.500 мајица, на којима се путем лога промовише активност Министарства - Спортом против дроге.