latinica  ћирилица
21/06/2016 |  08:41 ⇒ 11:00 | Аутор: Агенције

Брисел: Послије трговинског центра евакуисане и метро станице (ФОТО)

У центру Брисела су јутрос евакуисане и две метро станице, недуго након узбуне у трговинском центру у којем је ухапшен мушкарац за којег се касније испоставило да је опасан лажним појасом са експлозивом, јављају локални медији.
Брисел: Терористичка пријетња (фото: Twitter/@will90LFC) -
Брисел: Терористичка пријетња (фото: Twitter/@will90LFC)

Грађани су на друштвеним мрежама навели да су евакуисане станице Де Брукер и Шуман, која се налази у близини институција Европске уније у Бриселу, пренио је сајт РТ.

Претходно је јутрос око 05.30 сати у центру Брисела ухапшен мушкарац (26) за којег се сумњало да је опасан експлозивом или да је поставио пакет бомбу, због чега је евакуисан трговински центар и околно подручје, јавили су локални медији.

Белгијско државно тужилаштво је потврдило да је мушкарац ухапшен, али је навело да код њега нити у близини шопинг центра није пронађен експлозив, пренијела је агенција АП.

"Осумњичени је тренутно на испитивању. Експлозив није пронађен", изјавила је портпарол државног тужиоца у Бриселу Ине Ван Вимерш.

Касније се испоставило да је 26-годишњак имао лажни "појас са експлозивом", који је био напуњен сољу, а мушкарац је сам позвао полицију да пријави сумњу на бомбу.

Евакуација у бриселу (Фото: EPA/OLIVIER HOSLE)

Телевизија РТЛ је, позивајући се на анонимне изворе, објавила да ухапшени можда има менталних проблема.

Грађани су пријавили да су видјели мушкарца како се чудно и сумњиво понаша у близини трговинског центра "Сити 2" у самом центру Брисела, преноси сајт РТ.

Након пријаве, полиција је блокирала читаво подручје, као и оближњи булевар и метро станицу "Рожије".

Мушкарац је ухапшен на лицу мјеста, наводе локални медији.

Белгијски премијер Шарл Мишел је за телевизију РТЛ изјавио да је "ситуација веома озбиљна" и заказао кризни састанак владе.