latinica  ћирилица
21/06/2016 |  09:16 | Аутор: СРНА

Трнинић: Куповина акција води ка спасу "Жељезница"

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић рекао је да би Влада Српске могла у поступку реструктурисања "Жељезница Републике Српске" да купи власнички удио да би предузела мјере и обезбиједила боље пословање овог предузећа.
Министар Трнинић - Фото: СРНА
Министар ТрнинићФото: СРНА

Трнинић је подсјетио да је Влада Српске власник 80 одсто акција "Жељезница Републике Српске", те да ће коначна одлука о куповини власничког уђела бити донесена када од Свјетске банке добије мишљење о плану за реструктурисање овог предузећа.

"Влада Републике Српске ће сугестије Свјетске банке добити до почетка септембра ове године и тада ћемо одлучити у ком правцу идемо. Шта год да буде одлучено сматрам да би `Жељезнице` могле бити доведене у ситуацију да послују у плусу од половине наредне године", рекао је Трнинић за "Глас Српске".

Он је истакао да је реорганизација "Жељезница" неминовна, јер годинама послују са губитком, те да ће један од првих корака бити систематизација радних мјеста.

"Израда овог документа је у завршној фази, а након тога биће познато да ли има вишка радника. Претпостављам да има, због чега ће бити направљен и програм њиховог збрињавања", додао је Трнинић.