latinica  ћирилица
21/06/2016 |  09:18 | Аутор: СРНА

У завршној фази израда плана реструктурисања "Космоса"

Да би започео поступак реструктурисања "Космоса" из Бањалуке потребно је да Управа овог предузећа претходно изради план финансијског и оперативног реструктурисања, а његова израда је у завршној је фази, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске.
Бањалучки "Космос" - Фото: РТРС
Бањалучки "Космос"Фото: РТРС

"Према добијеној информацији Управе привредног друштва, израда Плана финансијског и оперативног реструктурисања у завршној је фази, након чега ће бити упућен на усвајање Надзорном одбору, односно Влади Републике Српске у функцији Скупштине акционара, а ради упућивања у даљу процедуру у складу са Законом о стечају", истиче се у саопштењу.

Управа "Космоса" предложила је, а Надзорни одбор подржао да с циљем превазилажења проблема и санирања стања у том привредном друштву буду спроведене све неопходне активности за покретање поступка реструктурисања у складу са одредбама Закона о стечају, саопштено је из Министарства.

"Влада Републике Српске је у функцији Скупштине акционара привредног друштва `Космос`, на сједници 20. маја, дала сагласност на одлуку Надзорног одбора о спровођењу поступка реструктурисања у Друштву", наводи се саопштењу.

Одбор Синдикалне организације предузећа "Космос" затражио је јуче од Владе Републике Српске да до 1. јула донесе одлуку о финансијском реструктурисању овог предузећа, које је у власништву Владе Српске.