latinica  ћирилица
21/06/2016 |  10:27 ⇒ 10:46 | Аутор: РТРС

Карамарко поднио оставку на мјесто предсједника ХДЗ-а

Томислав Карамарко је на конференцији за медије саопштио да подноси оставку на мјесто предсједника Хрватске демократске заједнице.
Томислав Карамарко - Фото: dnevnik.hr
Томислав КарамаркоФото: dnevnik.hr

Како преносе хрватски медији, он је навео да преузима одговорност зато што није успио да креира политичку већину, како је обећао странци.

“Сматрам да ће ово дати нови политички импулс странци. У странци сам практично од 1989. године и увијек сам био у функцији своје домовине. Мислим да ће ово бити нови вјетар у леђа странци. Јуче нисам ово учинио због техничких проблема и ово не радим ни због чијег притиска“, рекао је Карамарко.

Он је додао и да се захваљује свима онима који су му пружали подршку и који су покушали да га спријече да поднесе оставку.

“Било је лијепо бити предсједник странке, ми смо у ове четири године добили дигнитет и још смо најјача странка“, закључио је Карамарко.

Он је претходно поднио оставку на мјесто потпредсједника Владе Хрватске, након захтјева коалиционог партнера, лидера Моста Боже Петрова, због афере у коју је била укључена његова супруга.