latinica  ћирилица
21/06/2016 |  11:03 | Аутор: СРНА

Одобрен долазак 510 ученика са Космета у БиХ без пасоша

Савјет министара БиХ одобрио је долазак 510 ученика са Косова и Метохије у БиХ без пасоша, уз одобрење родитеља и са осталом потребном документацијом.
Дјеца са Косова у посјети Српској (архива) - Фото: СРНА
Дјеца са Косова у посјети Српској (архива)Фото: СРНА

Долазак ученика у пратњи око 30 наставника са Косова и Метохије организује Одбор за помоћ Србима на Космету, а предсједник Одбора Милорад Арлов истиче да је велики допринос за одобрење дала Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију, која је такође упутила исту молбу институцијама БиХ.

"За реализацију петог пројекта нашег одбора `Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске` отклоњена је и посљедња административна препрека", нагласио је Арлов.

Он је захвалио Министарству безбједности и Савјету министара БиХ за разумијевање породица са Космета, као и за тежак живот српског народа и велике свакодневне потешкоће које проживљава, саопштено је из Одбора.

"Највећи допринос дале су многобројне породице, основне школе и локалне заједнице Републике Српске, које се подржале наш пројекат и преузеле да буду домаћини дјеци са Косова и Метохије и уљепшају им завршетак љетњих празника", истакао је Арлов.

Овај до сада најмасовнији пројекат подржали су Управа Владе Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Канцеларија за Косово и Метохију, те Министарство породице, омладине и спорта и Министарство просвјете и културе Републике Српске.