latinica  ћирилица
21/06/2016 |  12:49 ⇒ 12:52 | Аутор: Вечерње новости

Тони Паркер тестира Србију

Национални тим Србије вечерас (20.30) у "Берсију" игра са Француском први припремни меч за турнир у Београду.
Александар Ђорђевић са играчима - Фото: blic.rs
Александар Ђорђевић са играчимаФото: blic.rs

Само шест дана послије окупљања, кошаркаши Србије одиграће прву припремну утакмицу за Квалификациони олимпијски турнир у Београду. Вечерас (20.30) у париском "Берсију" ривал је Француска, коју предводи НБА дует Тони Паркер - Николас Батум. Биће то први сусрет са "триколорима" од утакмице за бронзану медаљу на прошлогодишњем Евробаскету у Лилу.


- Планирали смо да играмо са добрим и квалитетним противницима. Ова утакмица долази веома рано, Французи имају седам дана припрема предности у односу на нас. Морамо да се потрудимо да свима дамо дозу одмора и не превелику минутажу, тако да сва размишљања иду у правцу да доведемо физичку припрему играча на завидан ниво - каже селектор Александар Ђорђевић, који је у Париз повео свих 14 расположивих играча.

Минутажу ће у дуелу са Француском делити Милош Теодосић, Стефан Марковић, Стефан Јовић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Немања Дангубић, Марко Симоновић, Марко Гудурић, Раде Загорац, Никола Калинић, Стефан Бирчевић, Мирослав Радуљица, Никола Јокић и Владимир Штимац.

- Циљ је да уђемо у форму, да дођемо до завидног нивоа игре и побиједимо противнике на путу ка пласману на Олимпијске игре у Рију. Тачка. Не размишљам ни о чему другом. Ко сме унапред да каже да ћемо освојити турнир у Београду...

У кратком периоду до почетка турнира у "Комбанк арени", Ђорђевић ће имати тежак задатак да балансира између уигравања и рада на опоравку репрезентативаца, који су "јуче" завршили клупске сезоне.

- Имали смо само пар дана одмора. Мачван, Калинић и Богдановић имали су само два дана, али нема места кукању. Циљ је да искористимо ово вријеме које имамо на најбољи могући начин, да спремни дочекамо све што нас очекује - констатује Звездин репрезентативни плејмејкер Стефан Јовић.

Послије утакмице са Француском у Паризу, "орлови" ће 25. јуна играти са истим ривалом, али у "Комбанк арени".

Посљедњу провјеру за олимпијски квалификациони турнир у Београду (4-9. јул) имаће такође највећој београдској дворани, 28. јуна против селекције Грчке.