latinica  ћирилица
21/06/2016 |  14:51 ⇒ 14:54 | Аутор: Б92

Хрвати најавили нови прекид: Не бисмо вам били у кожи

Хрватски навијачи упозорили су да планирају нови прекид на Европском првенству, а овог пута ће то учинити на мечу националног тима са Шпанијом.
Хрватска - Чешка (Фото: epa/Robert Ghement) -
Хрватска - Чешка (Фото: epa/Robert Ghement)

Како преносе хрватски портали, у Сплиту су се појавили плакати против руководства Фудбалског савеза Хрватске на којима се најављују нови инциденти.

"Ослободимо хрватску репку од хулигана у ложи, не би вам сутра били у кожи", "Сутра није дан када ћете нас се отарасити" и "ХНС-у се крај ближи, навијачи побједи све су ближи", неки су од транспарената који су осванули у Далмацији.

УЕФА је због инцидената већ казнила Савез са 100.000 евра због прекида на утакмици са Чешком, када је на терен у Сент Етјену улетело неколико бакљи.

Француске власти појачале су мејре безбједности пред дуел двије репрезентације у групи Д, па постоји могућност да 326 хулигана из "Ц категорије" хрватске полиције буде приведено из предострожности.

Такође, локални медији најављују да је двадесетак ратних ветерани Домобранског рата отпутовало како би спријечили инциденте.

Дуел Хрватске и Шпаније на програму је од 21 сат у Бордоу.

УЕФА води истрагу против ХНС и због понашања навијача на утакмици против Турске у 1. колу због пиротехнике и утрчавања навијача на терен, а одлуку о овом случају донијеће 21. јула.

ХНС је у претходних пет година за казне платио више од пола милиона евра.