latinica  ћирилица
21/06/2016 |  16:01 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Требиње: Реконструкција Културног центра (ВИДЕО)

У Требињу је почела реконструкција зграде Културног центра. Иако је овај објекат изграђен прије педесет година, ово је прва значајнија санација централне установе културе, која би до нове године требало да добије модеран изглед.
Требиње - реконструкција културног центра - Фото: РТРС
Требиње - реконструкција културног центраФото: РТРС

Пројектом реконструкције предвиђена је потпуна обнова зграде Културног центра. Осим санације крова, нове фасаде и замјене старе браварије, паралелно ће се и унутрашњост адаптирати – мокри чворови, електро- инсталација и позоришне и кино-сале.

- Радови су специфични и захтјевни. Изводи се све наново унутра комплет. Углавном је ријеч о грађевинско-занатским радовима. Биће ангажоване локалне требињске фирме, подизвођачи који ће са нама да заврше овај објекат - каже Нермин Шљиво, шеф градилишта.

Кино сала биће урађена по најсавременијим стандардима, што ће омогућити приказивање филмова у 3Д пројекцији. Осим поправке позоришне дворане, биће проширена и сцена, тако да ће моћи гостовати и већи ансамбли. Циљ је да се у потпуности заврши бар једна од ових сала и тако поново буде у функцији.

- Правиће се нови студио тако да ће све телевзије моћи да преносе директно из сваке сале - рекао је Дејан Бодирога, директор Културног центра.

Због реконструкције, планирано је да се бројни догађаји, који се иначе одржавају у Културном центру, измјесте на отворену позорницу.

Рок за завршетак радова је 240 дана, а финансијска средства је обезбиједила турска Агенција за међунардну сарадњу и координацију.