latinica  ћирилица
21/06/2016 |  16:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Медведев: Русији потребна прерасподјела пореског терета

Русији је потребна прерасподјела пореског терета између различитих сектора економије како би стимулисала раст у несировинским секторима, изјавио је данас руски премијер Дмитриј Медведев, а преноси агенција Ројтерс.

Медведев је нагласио и да економија Русије мора заштитити од драстичних флуктуација.

"На првом мјесту, економију треба бранити од наглих осцилација. Очигледно је да овај циљ не може бити постигнут кроз годину или две, али диверзификација економије и промена њене структуре остају важни задаци за државу и владу", изјавио је Медведев на једном форуму, а преноси руска агенција Тас с.

"Влада ради на неколико сектора истовремено кроз улагања у социјални развој, побољшање доступности финансијских ресурса и унапређење пословне климе", поручио је премијер.

Нови приватизациони процес би, како је рекао, требало да буде транспарентан, софистициран и реализован по одговарајућој вриједности.

"Намјеравамо да наставимо са радом на наредној фази продаје државне имовине. Ипак, ова продаја мора бити транспарента, софистицирана и реализована по максималној одговарајућој вриједности. Такође би требало да буде усклађена са условима актуелне тржишне ситуације", изјавио је Медведев.