latinica  ћирилица
21/06/2016 |  19:13 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Ђокић: "Арселор Митал" жели да учествује у продаји акција

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је у Бањалуци да је компанија "Арселор Митал" заинтересована да учествује у активностима продаје акција Рудника жељезне руде "Љубија"."
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Са најодговорнијим представницима `Арселор Митала` разговарао сам прошле седмице о неколико важних сегмената који су битни за пословање ове компаније. Влада Српске је због тога одлучила да повуче одлуку о продаји 64,9 одсто акција РЖР `Љубија` из Приједора фирми из Израела", рекао је Ђокић новинарима.

Он каже да је представницима "Арселор Митала" дат рок од 15 дана уколико желе да учествују у преговорима о куповини акција РЖР "Љубија".

"Влада Српске ће након тога размотрити понуде `Арселор Митала` и израелске компаније и донијети одлуку коју ће прослиједити Народној скупштини. Желим да прекинем спекулације да ли је овај поступак транспарентан или није", додао је Ђокић.

Он је истакао да представници "Арселор Митала" морају да буду свјесни да њихова пореска обавеза износи 42.000.000 КМ, плус камате у износу од 7.000.000 КМ.

Ђокић је напоменуо да су коалициони партнери који чине власт у Српској имали консултације о РЖР "Љубија".

Народна скупштина Републике Српске требало је да у наставку 12. редовне сједнице разматра одлуку о продаји 64,9 одсто акција РЖР "Љубија" из Приједора.