latinica  ћирилица
21/06/2016 |  22:25 | Аутор: Агенције

Селектор Русије преузео одговорност и дао осатвку

Послије убједљивог пораза од Велса (0:3), али и блиједих партија са Енглеском (1:1) и Словачком (1:2), селектор руске репрезентације Леонид Слуцки дао је оставку и извинио се свим љубитељима фудбала у свој земљи.
ЕУРО: Русија - Велс - Фото: Getty Images
ЕУРО: Русија - ВелсФото: Getty Images

Слуцки је преузео сву одговорност, али све то није утјешило разочаране љубитеље фудбала који се, ипак, нису надали да ће њихови љубимци тако брзо спаковати кофере и вратити се у Москву. Тако се Леонид Слуцки од хероја који је довео Русе на ЕП у Француској, мада су их сви отписали због дебакла у првим колима квалификација док их је водио италијански тренер Фабио Капело, претворио у главну мету бројних критичара.

Скоро сви руски медији преносе искрену изјаву Слуцког одмах послије дебакла од Велшана: - Молим опроштај за фудбал који смо показали. Вјерујем да ће из овог горког пораза играчи извући поуке и да ће бити успјешнији на СП 2018. - рекао је на опроштају Слуцки.

Ниједан играч Русије није тражио оправдање за пораз од Велса, већ признају да је потпуно заслужен. Павел Мамајев је рекао да кад се изгуби са 3:0 онда нема никаквих оправдања. Све говори податак да је "зборнаја" освојила само један бод.

И Василиј Березуцки се извинио навијачима јер су сви играли лоше: - Наш главни проблем је то што репрезентација Русије нема звијезда. Морамо се позабавити младим генерацијама.

Капитен репрезентације Роман Широков чак сматра да све док руски клубови не буду имали значајнијих резултата у европским куповима не може се очекивати ни висок резултат репрезентације.

- Нико не смије да се љути што "лада" не може да претекне "мерцедес". Тако је и са репрезентацијом Русије - пише Спорт-експрес, у чијој се анализи пуној бијеса каже и да Руси играју знатно спорије од осталих на ЕП и да имају превише ветерана.

Већ је почела расправа ко би могао бити нови селектор. Спомињу се Курбан Бердијев, Јуриј Сјомин, Станислав Черчесов, Валериј Газајев и Валериј Карпин.