latinica  ћирилица
22/06/2016 |  10:29 ⇒ 11:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић и Шнајдер-Аман о Балкану и дуалном образовању

Предсједник Владе Србије Александар Вучић састао се у Берну са предсједником Швајцарске Конфедерације Јоханом Шнајдер-Аманом са којим је разговарао о европском путу Србије, ситуацији у региону, билатералним односима и дуалном образовању.

Српски премијер је обавијестио Шнајдер-Амана о економским реформама и привредном расту Србије и истакао да су учињени први кораци у реформи образовног система, по угледу на Швајцарску, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима.

Вучић је нагласио и да данас борави на годишњој Конференцији о дуалном образовању у Винтертуру, како би што више научили из швајцарског модела дуалног система образовања.

Премијер је нагласио да је већ неколико страних компанија у Србији изразило спремност за учешће у партнерству са образовним инститцијама.

Предсједник Швајцарске Конфедерације истакао је да постоји много заједничких интереса између Швајцарске и Србије, и нагласио да је стабилизација региона Западног Балкана један од приоритета швајцарске политике.

"Када имате стабилност, велике компаније су спремне да улажу у ту земљу", нагласио је Шнајдер-Аман.

Он је истакао и да је веома важно улагати у образовање младих људи, и да је Швајцарска спремна да настави сарадњу са Министартсвом просвете и своја искуства понуди Србији.