latinica  ћирилица
23/06/2016 |  10:29 | Аутор: СРНА

Обезбјеђење Вигемарка није интервенисало у тучи масона

Делегација ЕУ у БиХ саопштила је данас да није тачно да је у сукобу чланова Велике масонске ложе БиХ у Сарајеву интервенисало обезбјеђење шефа Делегације Ларса Гунера Вигемарка.
Ларс-Гунар Вигемарк - Фото: СРНА
Ларс-Гунар ВигемаркФото: СРНА

Срна је јуче објавила вијест, позивајући се на извор близак масонском братству у БиХ, да су дугогодишње међуетничке напетости у Великој масонској ложи БиХ, које су се, прије свега, огледале у потпуној бошњачкој доминацији у овом прилично затвореном и тајновитом братству, ескалирале прије два дана у отворени физички сукоб и масовну тучу у масонској згради у насељу Радава, поред Нахоревске улице у Сарајеву, која се потом пренијела и на простор око зграде гђе се масони састају.

Извор Срне је навео да је питање како би се све завршило да се након неколико минута није појавило обезбјеђење из сусједне виле Ларса Гунара Вигемарка, шефа Делегације ЕУ у БиХ, гдје је управо био велики пријем за стране дипломате у БиХ.

У саопштењу из Делегације ЕУ тврде да "ништа од наведеног није тачно - нити се поменута резиденција налази на локацији на коју се реферирају медији који се позивају на извор Срне, нити је обезбјеђење учествовало у било чему сличном, нити је био у току пријем".

Из Делегације ЕУ наводи да је тврдња неоснована и нетачна и да нема никакве везе са амбасадором Вигемарком, нити његовим особљем.