latinica  ћирилица
23/06/2016 |  11:38 | Аутор: РТС

Ватерполисти Србије рутински до полуфинала Свјетске лиге

Ватерполо репрезентација Србије побиједила је селекцију САД са 10:8 (4:2, 3:2, 2:2, 1:2) у посљедњем, трећем колу Групе Б завршног турнира Свјетске лиге.
Ватерполо - Фото: Getty Images
ВатерполоФото: Getty Images

Победом против САД, репрезентација Србије је са максималним учинком заузела прво мјесто у Групи Б и у петак ће за пласман у полуфинале играти против најслабијег тима Групе А, највјероватније Јапана.

Најефикаснији у редовима Србије били су Душко Пијетловић, Страхиња Рашовић, Филип Филиповић и Андрија Прлаиновић са по два постигнута гола, док су Живко Гоцић и Стефан Митровић постигли по један.

Србија је током цијеле утакмице имала предност, али је америчка репрезентација у финишу меча успјела да се приближи на само гол заостатка (9:8). Коначан резултат поставио је Филиповић два минута прије краја утакмице.

"Најважнија је побједа. Имали смо све вријеме резултат и контролу. Мало смо пали у финишу, али бодови нису измакли", рекао је Стахиња Рашовић, објављено је на сајту Ватерполо савеза Србије.

Прлаиновић је навео да је утакмица физички била тешка, али и да је критеријум судјења био знатно другачији у односу на сусрет са Бразилом.

"Американци су напредовали од 2013. када их је преузео Дејан Удовичић, посебно млади играчи. У овом тренутку могу са сваким да играју, па и са нама. Најважнија је побједа и да смо се показали када су се приближили на само један гол", рекао је Прлаиновић.

Ватерполисти Србије бране титулу у Свејтској лиги, а завршни турнир се игра у кинеском граду Хејџоуу.