latinica  ћирилица
23/06/2016 |  14:15 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Човић-Радончић: Важно да Предсједништво потврди извјештај Савјета министара

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић и предсједник СББ-а Фахрудин Радончић сагласили су се данас да је изузетно важно за БиХ да Предсједништво потврди Извјештај Савјета министара који се односи на прилагођавање ССП-а, јер о том ставу зависи када ће се питање кредибилности захтјева БиХ за чланством наћи на дневном реду тијела ЕУ.
Драган Човић и Фахрудин Радончић (Фото: Аваз) -
Драган Човић и Фахрудин Радончић (Фото: Аваз)

Човић и Радончић су сагласни у оцјени да у том процесу сви политички актери у земљи морају активно радити на испуњавању обавеза, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Они су оцијенили да БиХ има јединствену прилику која се не смије пропустити, гдје се изнова тестира стварна опредијељеност и консензус свих политичких актера када је ријеч о европској будућности.

Саговорници су сагласни и да је нужно уложити највећи напор како би се отклониле препреке и створили предуслови да се, путем расправе вођене у духу компромиса и консензуса, подржи све оно што је нужно за европски пут БиХ.

Током састанка потврђено је чврсто политичко партнерство и преданост наставку провођења реформи које унапређују евроатлантске перспективе БиХ.