latinica  ћирилица
23/06/2016 |  15:52 ⇒ 16:02 | Аутор: РТРС

РиТЕ Угљевик два пута плаћа исти дуг?

Од 20.6.2016. године рачун ЗП РиТЕ Угљевик блокиран је због дуга предузећу Терекс-инжењеринг Бијељина у висини од 2.951.502 КМ.
РИТЕ Угљевик - Фото: РТРС
РИТЕ УгљевикФото: РТРС

Из РиТЕ Угљевик је саопштено да је блокада рачуна резултат налога Окружног привредног суда у Бијељини, којим је наложено банкама у којим РиТЕ Угљевик има отворене трасанкционе рачуне "да изврше заплијену новчаних средстава на трансакционом рачуна извршеника у износу од 2.951.502 КМ неопходном за намирење тражиоца извршења, тј. Терекс - инжењеринг Бијељина".

Даље се наводи да "пресуде на бази којих су судови налагали пренос средстава са рачуна РиТЕ на рачун Терекс - инжењеринга резултат дугодишњег судског поступка покренутог по тужби Терекс - инжењеринга у коме је захтијевана накнада на име наводне изгубљене добити због нереализације радова на ПК 'Богутово село и да је Терекс - инжењеринг 18.2.2014. године већ наплатио износ од 2.798.556 КМ, а да Привредни суд у Бијељини није о томе био обавијештен.

"Најновија дешавања у извршном поступку пред Окружним привредним судом у Бијељини доводе РиТЕ Угљевик у позицију да му буде блокиран рачун, како би два пута платио потраживања Терекс - инжењеринга", наводи се у саопштењу и додаје да је "несхватљиво да Терекс - инжењеринг поново тражи пред Судом наплаћена средства и злоупотребом процесних механизама и довођењем у заблуду Суда проузрокује блокаду рачуна".

ЗП РиТЕ Угљевик је затечена "оваквом злоупотребом процесних механизама и довођењем у заблуду Суда, те је увјерена да ће се у поступку пред Окружним привредним судом у Бијељини , у што краћем року, приступити повлачењу налога за заплијену средстава јер нема основа за двоструку наплату", наведено је у саопштењу.